fbpx

Video produkcija je zaista važna!!!

 

Napredak celokupnog društva kroz tehnološki razvoj, odmah doprinosi i potrebi za stručnjacima sa posebnim veštinama.

Od izuzetnog značaja za privrednike, marketing kompanije i žurnalistike, a svakako za ambiciozne studente željne napredovanja, jeste držanje koraka sa tehnološkim trendovima .

Jedan od savremenih oblika pristupanju klijentima, konzumentima i korisnicima usluga, svakako treba da bude na obostrano zadovoljstvo kroz interaktivnost, da ga „ščepa“ i ne pušta, poput dobrog video materijala.

Dok mladi provode dosta vremena na mobilnim aparatima poput pametnih telefona, tableta i ostalim tehološkim dostignućima, surfujući, skrolujući, uz poneko fotografisanje i snimanje dnevnih događaja, uz malo uloženog truda, kroz znanja video produkcije, mogu postići neverovatne rezultate.

Eskurzije, rođendani, razne porodične proslave i mnogi drugi događaji mogu biti pravo malo čudo i delo vaših ruku, za koje Vam ne treba profesionalna oprema, osvetljenja, studio i raznorazni skupi gedžeti. Potreban je samo hir i kamera poput vašeg mobilnog aparata koji sad već svaki, u proseku ima 12 - 16 MP.

 

 

Neke tetke iz Nemačke, Sidneja i Čikaga „polude“ i dolete prvim avionom, kada na drušvenim mrežama vide kakve žurke i proslave propuštaju, a i ostali neka Vam zavide.

 

Video-produkcija predstavlja proces pravljenja video-snimaka koji mora proći kroz nekoliko faza. Kranji ishod video-produkcije je kreiranje vrhunskog video-snimka koji možete koristiti za poslovne ili privatne prilike.


Često se pojam video-produkcije zamenjuje montažom što predstvalja jednu od tri faza.

Pored montaže, odnosno postprodukcije, za uspešni video-snimak potrebno je odraditi predprodukciju i samu produkciju, odnosno snimanje isplaniranih scena.

Predprodukcija podrazumeva pripremu, planiranje i organizaciju celog procesa. U toj fazi nastaje scenario i storyboard ili knjiga snimanja.

Značaj pisanja scenarija i knjige snimanja dolazi do izražaja u drugoj fazi – produkciji.

Nakon ovih faze snimljeni materijal ( ne preterivati sa gigabajtima materijala) je potrebno obraditi i “pretvoriti” u željeni video-snimak.

To se postiže montažom, kao i spajanjem svih snimljenih elemenata i praćenjem knjige snimanja i scenarija koja ujedno služi za podsetnik.

 

U zavisnosti od složenosti i samokritičnosti, kao i željenog ishoda zavisi i vreme koje će vam biti potrebno za izradu materijala.

Uz dodatne trud i savete prijatelja profesionalaca, možete imati ozbiljan hobi.

 

 

 

Newnowmedia, kao multimedijalna firma, nudi na jednom mestu ceo skup kreativnih i stručnih usluga za unapređenje i promociju vašeg poslovanja.

Ukoliko Vi nešto zamislite i možete to da priuštite, mi Vam možemo pomoći da to i ostvarite.

Naša snaga je u viziji gde su vreme i znanje najveće vrline, pri čemu se integracijom različitih tehnologija zadvoljavaju potrebe naših klijenta.